Yritys

Kuopion Retkiauto on reissaajan ykkösvalinta

Kuopion Retkiauton yrittäjä Jari Hämäläisen varhaisimmat muistot lapsuuden matkailusta liittyvät teltan vuotavaan kattoon. Tilanne kuitenkin korjaantui vuosien saatossa, seuraavaksi matkattiin pakettiautolla, ja lopulta vanhemmat ostivat asuntovaunun. Siitä syttyi kipinä, joka työllistää tänään perheen lisäksi muutamia kausityöntekijöitä.

-”Voiko ihanammin päivän enää alkaa”, sellaiset laulun sanoitukset tulivat mieleen, kun teltan katto vuoti ja aamulla oltiin vesilammikon keskellä, Jari naureskelee ja jatkaa, että enon jo tuolloin ostaman asuntovaunun jääkaappi, sisävessa ja lämmitys olivat siihen aikaan ylellisyyttä pienelle pojalle.

Perheen ensimmäinen oma asuntoauto herätti innostuksen asuntoautoiluun isommassakin mittakaavassa. Tänä päivänä Kuopion Retkiautolla on 36 uutta vuokrattavaa matkailuautoa, jotka ovat liikekannalla koko kesän.

– Kun olet kerran tehnyt reissun hyvällä asuntoautolla, jäät siihen koukkuun. Meille on kunnia-asia, että autot ovat uusia, huollettuja, siistejä ja toimivia. Silloin asiakas voi nauttia lomailustaan. Tyytyväinen asiakas on meidän paras käyntikorttimme, Jari korostaa. Suuri osa asiakkaista onkin jo vanhoja tuttuja, jotka vuokraavat auton kesästä toiseen.

Uutta ja vähän käytettyä ohittamattoman edullisesti

Kun kesällä tehdään töitä vuorotta, talvella vähän jäähdytellään vuokrauksessa ja toiminta painottuu enemmän matkailuautojen myyntiin. Vuokrattavien autojen lisäksi Kuopion Retkiauto myös myy ympäri vuoden uusia ja vähän käytettyjä matkailuautoja ”ulosheittohintaan”, kuten yrittäjä lupaa.

-Myymme uusia matkailuautoja, jotka tuomme itse kaikki maahan. Myymme myös uuden karheita autoja, jotka ovat olleet käytössämme muutaman kesäkuukauden ja vuokrakauden jälkeen myymme ne kuntotarkastettuina ja huippusiisteinä ulosheittohintaan. Uudetkin hinnoittelemme takuulla kilpailukykyisesti, joten meiltä on aidosti mahdollisuus saada sekä hyvää että edullista samassa paketissa, Jari vakuuttaa.

Intohimolla asiakkaan parhaaksi

Jari oli jo pienenä poikana kiinnostunut tekniikasta ja käsillä tekemisestä. Mopojen ja laitteiden roplaaminen ja korjailu oli mielipuuhaa. Tuosta harrastelusta ja matkailuautoilusta kehkeytyikin sitten ajan mittaan yrittäjän ura.

Myös Jarin poika Niko on innolla mukana yrittäjähenkisesti: ”Sen voin luvata, että kun vuokraat auton meiltä, on edellytykset loman onnistumiselle kunnossa. Auto on uusinta vuosimallia, toimiva, siisti, ja ennen kaikkea viihtyisä ja helppokäyttöinen. Vaihtoehtoja on tarjolla käyttötarpeen mukaan ja makuupaikkoja löytyy kahdesta kuuteen henkilöön auton koosta riippuen. Teemme tätä työtä suurella sydämellä. Parasta antia ovat lomafiiliksissä olevat asiakkaat, jotka palaavat vuosi toisensa jälkeen meille ja kiittelevät onnistunutta lomaansa.”

Kuopion Retkiauto Oy on vuonna 2001 perustettu kotimainen perheyritys, jossa yrittäjä Jari Hämäläisen lisäksi työskentelevät hänen poikansa Niko Karjunen osakkaana, sekä molempien perheet ja lisäksi muutamia kausityöntekijöitä. Alussa yhtiömuotona oli toiminimi ja vuoden 2019 alussa toimintaa virtaviivaistettiin ja samalla yhtiömuoto muutettiin osakeyhtiöksi.

Yritys on keskittynyt matkailuautojen vuokraukseen ja myyntiin ja sillä on oma maahantuonti.

Yrityksellä on jatkuva vuokrattavien ja myytävien autojen näyttely lämpimissä sisätiloissa, ja autot ovat nähtävinä joustavasti myös iltaisin ja viikonloppuisin.

Retkiauto vuodesta 2001