Usein kysytyt kysymykset

Ajokortti

Minkä ajokortin matkailuauton ajaminen vaatii?

Kaikkia vuokraamiamme matkailu- ja retkeilyautoja saa ajaa henkilöautokortilla, eli B-kortilla. Uudenaikaisten matkailuautojemme ajamiseen ei tarvitse erikoistaitoja. Ne ovat itse asiassa jopa helpompia ja mukavampia ajaa kuin monet henkilöautot. Niillä saa ajaa tiekohtaisen rajoituksen mukaisesti eli 120 km/h nopeudellakin.

Vuokraajan ikä

Onko vuokraajalle ikärajoitusta?

Vuokralle ottajalta edellytetään vähintään 23 vuoden ikää sekä vähintään 5 vuoden ajokokemusta henkilöautolla.

Aikaisempi kokemus

Tarvitsenko vuokratessa aiempaa kokemusta matkailuauton käytöstä?

Et tarvitse aiempaa kokemusta matkailuauton käytöstä, viiden vuoden ajokokemus henkilöautolla riittää. Automme ovat helppokäyttöisiä ja perehdytämme sinut huolellisesti matkailuauton asuinosan käyttöön. Matkalla apunasi ovat myös selkeät ohjeet ja ohjevideot. Palveluumme kuuluu lisäksi päivystyspalvelu matkan aikana, joten kysymysten tai ongelmatilanteiden tullessa eteen voit olla meihin yhteydessä 24/7.

Vuokraus käytännössä

Miten vuokraan matkailu- tai retkeilyauton?

Voit pyytää tarjouksen vuokrauksesta yhteydenottolomakkeemme kautta. Ota yhteyttä TÄSTÄ. Varauksen yhteydessä voit maksaa joko varausmaksun tai koko vuokrasumman. Maksun jälkeen saat varausvahvistuksen ja tarvittavat ohjeet sähköpostiisi. Varattu auto on noudettavissa sopimuksen mukaisena ajankohtana toimipaikastamme osoitteessa Oppipojankuja 2, Kuopio.

Vuokra-aika

Miten vuokra-aika määritellään?

Lyhyin mahdollinen vuokra-aika on yksi viikko. Viikon ei tarvitse olla kalenteriviikko.

Kesäkuusta elokuuhun vuokraamme autoja ainoastaan viikon jaksoissa, eli auto on mahdollista varata vain joko yhdeksi tai useammaksi viikoksi.

Syyskuusta toukokuuhun viikon jakson (tai useamman viikon jakson) lisäksi on mahdollista vuokrata myös lisävuorokausia.

Vuokrauksen peruutus

Mitä, jos joudun perumaan vuokraukseni?

Vuokraajan irtisanoessa sitovan varauksen, erääntyvät seuraavat peruutusmaksut, ensimmäisestä vahvistetusta varauksesta laskien:
– 30 päivään asti ennen vuokra-ajan alkua varausmaksu, kuitenkin vähintään 170 euroa
– 29–15 päivää ennen vuokra-ajan alkua puolet vuokrahinnasta, kuitenkin vähintään 340 euroa
– alle 14 päivää ennen vuokra-ajan alkua koko vuokrahinta.

Lemmikki

Voinko ottaa vuokra-autoon lemmikin mukaan?

Osaan autoistamme saa ottaa lemmikin mukaan, lemmikkilisä + 50 € / viikko. Lemmikkiautoja on saatavilla rajoitetusti.

Ulkomaat

Voinko matkustaa vuokra-autolla ulkomaille?

Kotimaan matkojen lisäksi vuokra-autoillamme voi lisäoptiona reissata myös Pohjoismaissa. Vakuutusturvan laajennus Pohjoismaihin maksaa 50 euroa / viikko. Pohjoismaissa vakuutuksen omavastuu on 1 680 euroa.

Vakuutukset

Millainen vakuutus vuokrahintaan sisältyy?

Matkailuautoissamme on vuokrauskäyttöön tarkoitetut vakuutukset: liikennevakuutus ja kasko (autovakuutus). Jos matka suuntautuu ulkomaille, tarkistetaan tarvittava lisävakuutusturva varausta tehtäessä. Mikäli matkalla vahinko sattuisi, vuokraajan vastuulle jää liikenne- tai kaskovahingosta kotimaan matkassa maksimissaan 840 euron omavastuu, ulkomaan matkassa 1 680 euron omavastuu. Omavastuu on vahinkokohtainen.

Vuokra-autojen varustus

Mitä varusteita vuokra-autosta löytyy?

Katso vuokrausvarustus tästä –> VUOKRAUSVARUSTUS (varustelista latautuu PDF-tiedostona)

Mitä tarvitsen mukaan matkalle

Mitä olisi syytä varata itse mukaan matkalle?

Petivaatteet ja astiasto eivät kuuluu auton varustukeen, joten ota matkalle mukaan omat petivaatteet, peitot ja tyynyt, ruanlaittovälineet ja astiat. Auton käyttövesisäiliön vettä ei suositella juotavaksi, joten ota makalle juomavesi erikeen.

Vuokrahinta

Mitä vuokrahinta sisältää?

Vuokrausinfosta löydät vuokrahinnan sisällön, vuokra-autojen varusteet ynnä muuta tietoa matkailuauton tai retkeilyauton vuokrauksesta.

Oman auton säilytys

Voinko jättää oman auton parkkiin matkani ajaksi?

Voit jättää oman auton parkkiin Retkiauton pihaan matkasi ajaksi (oman auton säilytys asiakkaan omalla vastuulla).

Lastenistuimet

Saako matkailuautoihin lastenistuimen kiinni?

Matkailuautosta riippuen asuintilan penkeiltä voi löytyä Isofix-kiinnikkeet. Jos Isofix-kiinnikkeitä ei ole, turvaistuin pitää kiinnittää turvavyöllä. Asuintilan istuimilta löytyy ohjaamoistuinten tavoin kaksi kappaletta kolmipisteturvavöitä, joilla lastenistuimen voi kiinnittää. Oikeanpuoleiselta ohjaamopenkiltä voidaan tarvittaessa kytkeä turvatyyny pois päältä, jos turvakaukalo tai lastenistuin halutaan asentaa kyseiselle penkille.

Yöpyminen

Missä saan yöpyä matkailuautolla?

Suomessa voit yöpyä matkailuautolla lähes missä vain, jos sitä ei ole erikseen kielletty eikä siitä aiheudu haittaa. Leiriytyminen on sallittua vain leirintäalueilla tai maanomistajan luvalla. Leiriytymiseksi katsotaan esimerkiksi markiisin avaaminen tai retkikalusteiden asettaminen auton ulkopuolelle. Leiriytymistä on myös yöpymistä pidempiaikainen oleskelu. Tarkista myös mahdolliset pysäköintirajoitukset muun muassa kauppojen parkkipaikoilla ja muilla pysäköintialueilla. Muistathan myös jättää alueen siistiksi ennen poistumista.

 

Info

Matkailuauton edut ja mahdollisuudet.