Info

Hyvä tietää

Onko matkailuauto sinulle täysin uusi tuttavuus? Haluaisit ehkä kokeilla matkailuautoilua esimerkiksi vuokraamalla, mutta mielessäsi pyörii lukuiset kysymykset autojen ominaisuuksista ja käytön vaatimuksista. Ei hätää! Matkailuautoilu onnistuu kyllä käytännössä keneltä vain, kun auton käyttöön perehtyy.

Meiltä saat kattavan perehdytyksen matkailuauton käyttöön, sekä vuokratessa että ostaessasi oman auton. Opit käyttämään autoa ja saamaan siitä täyden hyödyn irti. Saat meiltä jatkuvan tuen ja olemme apunasi matkasi varrella eteen tulevien ongelmien ja kysymysten ratkaisemisessa.

Jos sinulla on kysyttävää asuntoautoista tai retkeilyautoista, niillä matkustamisesta, tai niiden vuokraamiseen tai ostamiseen liittyen, ota rohkeasti yhteyttä niin kerromme mielellämme lisää.

Matkailuauton edut ja mahdollisuudet

Vapaus on matkailuautoilun ehdoton etu. Voit ajaa minne haluat ja majoittua missä haluat: matkailunähtävyyden tuntumassa, harrastuspaikan läheisyydessä tai luonnon helmassa. Voit viivähtää kussakin kohteessa juuri niin pitkään kuin hyvältä tuntuu. Et ole riippuvainen aikatauluista tai etukäteen varatuista majoituspaikoista. Et tarvitse tarkkaa reittisuunnitelmaa, vaan nautit todellisesta matkailun vapaudesta.

Omavaraisuus mahdollistaa liikkumisen ja majoittumisen omilla ehdoillasi. Voit käyttää matkaluautoa tai retkeilyautoa omavaraisesti ilman, että tarvitset esimerkiksi ulkopuolista sähköä. Akut latautuvat ajaessa ja auton laitteet toimivat nestekaasulla ja mm. käyttövesi kulkee aina mukanasi.

Nauti rauhasta metsän reunassa tai järven rannalla, tai vaihtoehtoisesti koe mukava yhteisöllisyys leirintäalueella muiden matkailijoiden parissa. Matkaile omilla ehdoillasi ja löydä omat huippukohteesi.

Yhdessäolo perheen tai ystävien kanssa toteutuu matkailuautolla liikuttaessa parhaimmillaan. Matkustetaan porukalla ja kerätään helmiä muistojen albumiin. Jo ajomatka maisemineen on lomaa, kun olet liikkeellä matkailuautolla.

Lapset nauttivat matkailuautoilusta erityisesti. Heille se on yhtä juhlaa – ja muillekin varmasti mieleenpainuva elämys. Lasten kanssa pidemmänkin matkan matkaaminen on matkailuautolla vaivatonta, kun taukoja voi pitää helposti tarpeen mukaan ja syödä vaikka välipalaa tai ottaa päiväunet.

Mukavuus on matkalla tärkeää. Keittiö liesineen ja jääkaappeineen mahdollistaa sen, että voit matkatessa pysähtyä ja kokata kun nälkä yllättää. Automaattinen lämmitysjärjestelmä huolehtii tasaisesta ja miellyttävästä lämmöstä. Vessahätäkään ei sotke suunnitelmia tai häiritse ajorytmiä, ja suihkussa voit virkistäytyä milloin haluat. Voit vaikka ottaa nokoset silloin kun siltä tuntuu. Yöpuulle ruvetessasi et tarvitse sen kummempia rutiineja – vedät vain verhot kiinni ja peiton korville.

Tilaa matkailuautossa on reilusti liikkua ja olla esimerkiksi henkilöautoon tai minibussiin verrattuna. Autot on rekisteröity neljästä kuuteen henkilölle ja niissä on vuoteet kahdesta kuuteen henkilölle. Tavaraa mahtuu mukaan reilummin kuin tavalliselle automatkalle. Tavarat ovat aina paikoillaan, joten vältyt ylimääräiseltä pakkaamiselta ja purkamiselta, eikä sinun tarvitse raahata kasseja hotelliin tai mökkiin kussakin majoituspaikassa. Myös harrastevälineitä mahtuu mukavasti kyytiin ja pyörätkin kulkevat mukana polkupyörätelineellä.

Taloudellisuus kannattaa muistaa myös matkaillessa. Matkailuautolla liikkuessasi säästät majoituskulujen lisäksi myös ruokailukuluissa, kun aina ei tarvitse turvautua ruokailupaikkojen tarjontaan. Varma ja edullinen majoittuminen onnistuu lähes missä vaan, kun matkustat matkailuautolla.

Vaivattomuus on ominaista matkailuautoillessa. Nykyaikaiset matkailuautot ovat jopa helpompia ajaa kuin monet henkilöautot, ja niitä saa ajaa tavallisella henkilöautokortilla (jos auton paino on alle 3 500 kg). Kaikilla autoillamme saa ajaa tiekohtaista rajoitusta (tarvittaessa 120 km/h). Ja ne myös kulkevat reippaasti, sillä niissä on tehokkaat uudenaikaisimmat moottorit, joten autoillamme voit ajaa helposti muun liikenteen rytmissä.

Ensikertalainenkin pärjää modernin ja helppokäyttöisen matkailuauton kanssa. Et tarvitse aikaisempaa kokemusta matkailuautosta. Asuinosan modernit laitteet ovat helppokäyttöisiä, ja perehdytämme sinut huolellisesti auton käyttöön ennen matkaa. Auton mukana seuraa selkeät käyttöohjeet sekä ohjevideot, ja niihin pääset tutustumaan jo ennen matkaa.

Palveluumme kuuluu muun muassa puhelinpäivystys mahdollisten matkalla eteen tulevien kysymysten varalta. Pyrimme kaikin keinoin varmistamaan mukavan ja vaivattoman matkan sinulle ja matkaseurueellesi.

UKK

Usein kysytyt kysymykset