Tervetuloa iloiseen Itä-Suomeen

Nähtävyydet ja elämykset

1 Bomba, Nurmes

Bomban talo ja karjalaiskylä, Bomba Spa elämyskylpylä, luontokohteet harjuineen, vaaroineen ja järvineen

2 Ruunaa

Upeat Ruunaan kosket ja retkeilyalueet; kalastusta, melontaa, koskenlaskua

3 Tahko

Seikkailua, liikuntaa ja nautiskelua. Laskettelua, maastopyöräilyä, retkeilyä, golfia, padelia ja tennistä, Tahko Spa kylpylä

4 Koli

Pohjois-Karjalan korkein vaara Pielisen rannalla Lieksassa. Kolin kansallispuisto ja kansallismaisema, avarat ja upeat maisemat jylhien vaarojen laelta.

Kolin matkailualue on valittu Pohjoismaiden parhaaksi ulkoilukohteeksi sekä aiemmin mm. vuoden matkailuaulueeksi Suomessa.

Koli Relax Spa kylpylä, Luontokeskus Ukko

5 Kuopio

Pohjois-Savon maakuntakeskus, “Mualiman navalta” eli Kuopion torilta löydät lupsakan savolaisen tunnelman sekä tuoreet paikalliset herkut kuten kalakukot ja lihapiirakat.

Puijon torni ja ulkoilualue aktiviteetteineen, upea kaupunkia ympäröivä luonto ja Kallaveden maisemat. Noin viiden kilometrin pääässä Kuopion torilta sijaitsee   viiden tähden leirintäalue Rauhalahti Camping, jossa myös kylpylä ja risteily-yhteys Kuopion satamaan, josta kävelymatka torille.

Kuopion tunnelmallinen satama, jossa Luoto tajoaa mm. saunaa ja järvielämyksiä. Satamassa myös monipuolista risteilytarjontaa kauniilla Kallavedellä.

Bellanranta, jossa Saanan upea sauna sekä paljon aktiviteettejä kaiken ikäisille.

6 Ilomantsi

Suomen itäisin kunta, Karjalaista kulttuuria ja sotahistoriaa, Hermannin viinitorni ja viinitila

7 Valamo

Valamon luostari luonnokauniin Heinäveden alueella, rauhoitu levollisessa ilmapiirissä ja ympäröivässä luonnossa kaukana kiireestä

8 Joensuu

Pohjois-Karjalan maakuntakeskus, yhdistelmä modernia kaupunkilaiselämää ja ympäröivää luontoa. Tori ja taitokorttelin putiikit, perhospuutarha ja kasvihuone Botania. Majoitus mm. Linnunlahti Camping

9 Mikkeli

Etelä-Savon maakuntakeskus. Huikaisevat Saimaan maisemat, arvokasta kulttuurihistoriaa, geologisia harvinaisuuksia ja sotahistoriaa päämajakaupungissa.

10 Savonlinna

Aktiviteetteja, tapahtumia ja näyttelyitä. Olavinlinna kaupungin keskustassa, maailman suurin puukirkko Kerimäellä, Savonlinnan Oopperajuhlat

11 Punkaharju

Punkaharjun luonnosuojelualue on yksi Suomen tunnetuimpia kansallismaisemia, upeat vesistön ympäiroimät harjumaisemat ovat kohteen vetonaula,  metsämuseo Lusto on metsäkulttuurin valtakunnallinen erikoismuseo ja tiedekeskus.

Kansallispuistot

1 Hiidenportin kansallispuisto

Soiden ja kankaiden pirstomaa maisemaa kansallispuistossa, joka on nimetty Hiidenportin rotkon mukaan. Kohteita myös kulttuurihistoriasta kiinnostuneille. Soveltuu myös aloitteleville retkeilijöille.

2 Tiilikkajärven kansallispuisto

Hiekkarantoja, soita ja komeaa metsämaisemaa. Vetonaulana upea hiekkaranta Venäjänhiekka. Maasto on tasaista ja soveltuu omatoimisille retkeilijöille.

3 Patvinsuon kansallispuisto

Eteläisen Suomen laajin kansallispuisto ja merkittävä suoluonnon suojelu- ja tutkimusalue. Soveltuu kaiken ikäisille retkeilijöille ympäri vuoden.

4 Etelä-Konneveden kansallispuisto

Sokkeloista saaristoa laakeine silokallioineen ja pystysuorine kallioseinämineen, lehtoja ja korkeita kalliorinteitä. Soveltuu sekä vesiretkeilijöille että veneettömille.

5 Petkeljärven kansallispuisto

Lehtoja ja korkeita kalliorinteitä, sokkeloista saaristoa laakeine silokallioineen ja pystysuorine kallioseinämineen. Maasto on osin jyrkkäpiirteistä, soveltuu sekä vesiretkeilijöille että veneettömille.

6 Koloveden kansallispuisto

Kaunista Saimaan luontoa kalliojyrkänteineen ja kalliomaalauksineen. Soveltuu kesäretkeilyyn ja osa palveluista myös mm. lastenvaunujen kanssa liikkuville.

7 Linnasaaren kansallispuisto

Linnasaaren kansallispuisto koostuu Linnasaaren lisäksi sadoista pienemmistä saarista ja luodoista. Soveltuu kaikenikäisille retkeilijöille.

Valmiit reittiehdotukset matkailuautoiluun Itä-Suomessa

Tutustu Itä-Suomeen vapaasti ja vaivattomasti matkustaen. Ota haltuun valmiit reittiehdotuksemme ja koe Itä-Suomen tarjoamat nähtävyydet, aktiviteetit ja paljon muuta. Reitit on suunniteltu sopivaksi noin viikon mittaiselle reissulle matkailuautolla. Valmiit reittiehdotukset sisältävät vain osan yllä olevista kohteista.